Capsence

Capsence, capturing the essence of information and documents.
Een service die content aggregeert en classificeert aan de hand van klassen zoals bijvoorbeeld “interessant” vs. “niet interessant”.
Klassen worden getraind door een editor of domein expert, bij voldoende training is de classificatie 99 tot 99,8% accuraat.

Capsence aggregatie verzameld content uit tot 800 feeds (tot nu toe getest). Dat zijn bij voorkeur RSS feeds maar verder alle soorten digitale documenten te verwerken.

Capsence is nu uit de beta fase aan het groeien en ik ben op zoek naar mogelijkheden om reële pilots te draaien.
Ik ben dus op zoek naar mensen (bloggers, schrijvers) of bedrijven die de software willen gebruiken.

Gebruik scenario: Content portal / community
Een vak organisatie of uitgeverij maakt een kennis portal voor professionals. De nieuws sectie van de portal verzamelt RSS feeds. Na classificatie wordt de beste 30% op de site gepubliceerd en de rest is beschikbaar via zoeken.
De professionals hebben nu 1 plek om al het nieuws uit hun vakgebied te scannen. Daar kun je als portal een community omheen bouwen.

Gebruik scenario: Blogger
Een journalist en blogger over landbouw technologie ziet de volledige Capsence feed over zijn onderwerp binnen komen op een Capsence RSS reader en heeft dus als eerste een overzicht van wat er speelt. Dagelijks schrijft hij een blog artikel en profileert zich als geïnformeerd specialist.
De blogger heeft de mogelijkheid om elke dag een zelf gemaakte selectie uit de feed te publiceren.

Gebruik scenario: SEO
Een bedrijf verzamelt een aantal maanden alle interessante artikelen uit de markt. Bij voldoende massa worden scores berekend voor het herkennen van domein / markt specifieke woorden. Deze woorden worden verzamelt in lijsten.
Deze woordenlijsten kunnen worden gebruikt voor het vullen van de meta tag keywords, maar ook voor het schrijven van teksten.
Nu kunnen ook trends in het gebruik van keywords herkend worden.

Ik moet wel zeggen dat de opzet kosten van Capsence op dit moment nog vrij hoog zijn. Capsence kost redelijk wat tijd om op te zetten maar heeft daarna weinig onderhoud nodig.
Voor de early adopters die bereid zijn een project vooruit te betalen zullen we dan ook speciale deal afspreken die de hoge investering op termijn terug betaald.
P.S.
Andere Capsence mogelijkheden zijn in principe taal onafhankelijk maar alleen getest met Engelse content:
Keyword extractie
Samenvatting
Zoek

In de pijplijn
Domein / markt specifieke keywords berekenen
Trends in keywords herkennen
Publicatie lijst
Capsence RSS reader